T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / MERKEZ - Yunus Emre Ortaokulu

TÜRKİYE YÜZYILINA BİR DAMLA DA SEN OL

Su hepimiz için hayati öneme sahip vazgeçilmez bir kaynaktır.

İklim değişikliği, dünya üzerindeki su kaynaklarını ciddi şekilde etkileyen bir olgudur. Artan sıcaklıklar ve daha uzun kurak dönemler nedeniyle gelecekte su sıkıntısı bizi bekliyor. Bu nedenle, su kaynaklarının korunması için acil bir şekilde harekete geçmek zorundayız.

Doğal kaynakların ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması amacı ile binalarda %25 su tasarrufu sağlanması hedeflenmektedir.

Su hepimiz için hayati öneme sahip vazgeçilmez bir kaynaktır. İklim değişikliğinin etkilerinin artık her alanda karşımıza çıktığı günümüzde su verimliliği uygulamaları, ulusal, sektörel, bireysel düzeyde ve her birimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Bu bağlamda farkındalık yaratmak için panolarımıza afişler asılmış ve öğrencilerimiz su tasarrufu hakkında bilgilendirilmiştir. Amacımız bu yolla hepimiz için hayati öneme sahip olan suyun verimli kullanılması ve israftan kaçınmaktır. Özetle, suyun verimli kullanımı için binalarda 3 temel stratejinin uygulanması gerekmektedir. "Azalt, Yeniden Kullan ve Değiştir" stratejileri ile binalarda hedeflenen su tasarrufu sağlanmış olacaktır.

 

14-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2023 - Güncelleme: 14.12.2023 11:54 - Görüntülenme: 47
  Beğen | 0  kişi beğendi